На Різдво до Закарпаття

Вартість від: 2050 грн
Тривалість: 3 дні / 2 ночі
Початок: 08-00

Найближчі дати

06.01.2018Субота

Маршрут

  1. Львів
  2. Палац графів Шенборнів
  3. Мукачево
  4. Ужгород
  5. Берегово
  6. Нижнє Селище
  7. Міжгір'я
  8. Келечин
  9. Пилипець
  10. Львів

Зверніть увагу!

Вартість в складі збірної групи: 2050 грн/особа.
Виїзд зі Львова: 08:00. Повернення у Львів: 23:00.


Тур На Різдво 2017 до Закарпаття

Різдво – особливе свято. І саме тому його хочеться провести по-особливому. Ми пропонуємо Вам відсвяткувати Різдво на Закарпатті. Особлива атмосфера, кришталево-чисте гірське повітря, угорські страви, вина та термальні джерела – все це можна спробувати та відчути, відправившись у мандрівку разом із нами. 

День 1.
Першим пунктом подорожі стане палац Шенборнів, з розташованим у ньому санаторієм «Карпати». Родзинкою палацу є його особлива «нумерологія»: у будівлі 365 вікон, на кожен день року, а через 12 років, по кількості місяців, можна потрапити у 52 кімнати. Будівля палацу знаходиться усередині парку, де зібрані екзотичні рослини. 
Місто Мукачево відоме не лише своїми ніби намальованими для листівок охайними та затишними вуличками, кав’ярнями та Зеленою ратушею. А, на сам перед, замком, який носить назву «Паланок», який ніби левітує над містом на горі вулканічного походження. Із його історією тісно пов’язані імена славетних людей – Ф. Корятовича та Ілони Зріні. Їх історії можна почути коли проходитиме екскурсія замком. 
Надвечір ми прибудемо до місця нашого поселення у садибах сільського туризму. Де і відбудеться зустріч «першої зірки», Різдвяне святкування та коляда. Частування дванадцятьма пісними стравами, традиційними для більшості українців (кутя), а деякі багато хто відвідає вперше (зупа "капосташ посуй"), стане смачним завершенням вечора. 

День 2.
Із самого ранку Різдва ми відвідаємо місто Ужгород, пройдемося його вулицями, зокрема Корзо, поблукаємо по Ужгородському замку. Оглянемо Хрестовоздвиженський собор, один із самих знаних у місті. Та, звичайно, не оминути нам і культового ресторану міста «Деца у нотаря».
Щоб загрітися після тривалої прогулянки містом, найкраще відправитися у Берегово – столицю угорського Закарпаття «Береґсас», де можна поніжитися у термальних басейнах, одним з яких є басейн «Жайворонок» та спробувати га смак вина місцевих виноградарів.
Після дня насиченого подіями та враженнями так приємно повернутися до садиб та відпочити.

День 3.
Наша мандрівка у цей день розпочнеться із відвідин селища Нижнє Селище, де виготовляють ну дуже смачні сири. Власна сироварня перетворила маленьке гірське село на кулінарну «Мекку» для поціновувачів сиру та вина.
Після такого смачного початку дня на нас чекає село Іза, іще одне унікальне місце у нашій країні, де можна не лише побачити, а придбати сувеніри із лози, які місцеві майстри-умільці плетуть за технологіями, що передаються тут із покоління у покоління.
А ще неподалік села розташувалася справжня оленяча ферма, де можна з досить близької відстані побачити плямистих оленів.  
У Міжгір'ї ми піднімемося канатно-крісельною дорогою на гору Маковиц, звідки відкривається просто приголомшливий вид на хребти Боржави та Горґан. Та меандри ріки Ріки. 
Наступним пунктом нашої Різдвяної подорожі стане село Келечин, яке є Батьківщиною президента Карпатської України А. Волошина та місцем, де розташоване унікальне мінеральне джерело, з великим вмістом заліза. 
Наостанок, але не по значущості, ми завітаємо у село Пилипець, щоб подивитися на один із самих красивих водоспадів Карпат – водограй Шипіт. Величні каскади, що сягають п’ятнадцяти метрової відмітки, із скельних відрогів спадають униз, роздрібнюючись холодними та блискучими бризками, що виблискують на сонці, мов коштовні діаманти, даровані нам самою природою. 
Повернення до Львова пізнього вечора стане завершенням мандрівки, яку сміливо можна називати Різдвяним дивом.

У вартість входить:

проїзд комфортабельним автобусом, проживання (дві ночі), Свята вечеря (12 страв, вертеп), вечеря в 2-й день, сніданок на 2-й і 3-й день, супровід гіда-екскурсовода, екскурсійне обслуговування в музеях, страхування на час подорожі.

Додатково оплачується:

вхідні квитки в туристичних об’єктах, купання в термальному басейні, обіди в 1-й, 2-й і 3-й день, дегустація вина, підйом на канатно-крісельній дорозі.
Вартість вхідних квитків:
- палац Шенборнів: загальний – 10 грн., школярі – 7 грн.;
- Мукачівський замок: дорослі - 20 грн., студенти, пенсіонери - 15 грн., діти до 14 років - 10 грн.;
- відвідання культового ресторану “Деца у нотаря”: загальний - 5 грн.; коротким людям до 120 см вхід безкоштовний;
- Ужгородський замок: загальний - 25 грн., студентський – 15 грн., учнівський – 10 грн.;
- новий термальний басейн “Жайворонок” у Берегово: загальний – 150 грн. (в т.ч. оренда шафки), пенсіонери за віком – 130 грн., діти від 120 до 150 см. – 70 грн., діти до 120 см. – безкоштовно;
- дегустація вин: 50 грн., екскурсія без споживання вина – 25 грн.;
- дегустація трьох сортів сиру з вином: загальний та студенти – 50 грн., учні – 30 грн.;
- оленяча ферма: загальний, пенсійний і студентський - 20 грн., школярі – 10 грн.;
- підйом на крісельно-канатній дорозі на гору Маковиця (в обидві сторони): загальний – 50 грн., діти до 12 років – 30 грн.;
- водоспад Шипіт: загальний – 10 грн., діти до 10р. – безкоштовно.

Проживання:

відбувається в затишних садибах зеленого туризму Берегівського району, номери: 2-х і 3-х місні з вигодами на коридорі (з розрахунком на 2-3 кімнати)

Харчування:

Сніданок у 1-й день – можна поснідати вдома або взяти з собою канапки, щоб перекусити під час руху автобуса або під час стоянок.
Обід у 1-й день – відбувається у ресторанах міста Мукачево та складається з страв лемківсько-мукачівської кухні: салат “Овочеве асорті”, на перше “Підбивані лопатки” (зупа із шпарагівки підбита сметаною), на друге торгоня (домашні макарони особливого приготування) з шишками в грибному соусі, компот, хліб. Вартість 75 грн./особа.
Вечеря у 1-й день – відбувається в садибах і складається із традиційних 12 пісних страв: кутя, пісні голубці з кукурудзяною крупою та грибами, суп "капосташ посуй" (квасоля, кисла капуста), риба смажена, товчена картопля з часником і олією, огірки, квашена капуста, салат з моркви, узвар, …
Різдвяний сніданок у 2-й день - відбувається у садибах та складається з традиційних закарпатських страв: домашні відбивні курячі, котлети закарпатські, різдвяний салат, вино, хліб, чай/кава.
Обід в 2-й день – відбувається в ресторані міста Ужгород. Орієнтовна вартість – 75 грн.
Вечеря у 2-й день – в садибах після поселення і складається з страв угорської національної кухні: бограч-гуляш, торгоня із сперкельтом, солодощі, вино/палинка, компот.
Сніданок у 3-й день - відбувається в садибах сільського туризму. Меню: ковбаса, сир, лангош з джемом (схожі на оладки), масло, хліб, кава/чай. , різдвяний салат, вино, чай/кава.
Обід в 3-й день – відбувається у Міжгір’ї в ресторані “Колиба” і складається зі страв місцевої кухні: салат овочевий, юшка з білих грибів, картопляне п’юре та м’ясо по-полонинськи, хліб, чай з трав. Вартість 75 грн./особа.
Як альтернатива, поруч є інші ресторани на кафе з бойківськими стравами і не лише.
comments powered by HyperComments

Оформити заявку

×